Dorpsnieuws

150923-wvdl-AdrievandeHeuvelTrappen 1VOORKANTAls ik binnen kom bij Dhr. A van de Heuvel uit de Clemens van den Bergstraat, wijst hij mij meteen op de prachtige miniatuurtrappen die in zijn huis en werkplaats uitgestald staan.

Klik hier voor foto's.

“Ik kom van oorsprong uit Veghel” zegt hij, “en heb mijn vrouw tijdens een dansavond bij de Beugtse Barrière ontmoet. In 1959 zijn we getrouwd en ben ik in Dinther komen wonen.”

Ik ben altijd timmerman geweest en heb lang voor Monumentenzorg gewerkt. Ik heb o.a. ook de Lambertuskerk in Veghel mee gerenoveerd. Rond mijn 50e levensjaar kwam ik in de WW en werd later door van der Linden in Veghel als trappenspecialist aangenomen, maar na twee jaar werd ik volledig afgekeurd.

Uiteindelijk ben ik met mijn miniatuurtrappen begonnen en bij van der Linden, met wie ik nog altijd een goed contact heb, staan nog altijd mijn miniaturen op kantoor, zodat mensen keuzes kunnen maken of ideeën kunnen opdoen.

Ik heb ook mijn neef in Vinkel geleerd hoe hij een goede mooie trap kan maken en ook hij heeft een aantal voorbeelden van mij staan.

Ik wijs hem nog even op de twee mooie houten beelden die hij in zijn kamer heeft staan. “Die heb ik ook gemaakt“ zegt hij, ”dat deed ik in het weekend, als ik op de camping was."

Hij sluit zijn verhaal af met het volgende:”Mocht er nog iemand interesse hebben in miniatuurtrappen, dan laat ze maar langs komen of bellen, ik doe het voor een appel en een ei.”

Redactie: José van der Heijden

Fotograaf: Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen