Dorpsnieuws

27092015Etty HillesumInleiding in het denken en leven van Etty Hillesum, Ria van den Brandt. "Steeds een ander uitzicht" brengt het denken èn leven van Etty Hillesum op boeiende wijze dichterbij. 

Ria van den Brandt laat zien dat men Etty Hillesum steeds vanuit een andere invalshoek kan lezen.

Er komen twaalf thema’s aan de orde: Chaos, Discipline, Schrijven, Lezen, Oorlog, Verzet, Wijsheid, God, Getuigen, Lichaam, Liefde en Leven. Het boek biedt zo telkens - naast een ander uitzicht - een nieuw inzicht in de mens en schrijver Etty Hillesum.

Ria van den Brandt (1960) is onderzoeker aan de Radboud Universiteit en een internationaal erkend Etty Hillesum expert. Van haar hand verschenen talloze publicaties over dit onderwerp.

Zaterdag 3 oktober om 14.00 uur:

Twee lezingen, voordracht van enkele citaten en boekpresentatie

Philippe Noble is kenner van het werk van Etty Hillesum. Hij verzorgde de Franse vertaling van haar volledige nalatenschap.

Ria van den Brandt zal spreken over haar jarenlange fascinatie voor het denken en leven van Etty Hillesum. Steeds ontdekt ze iets nieuws dat haar verrast, een nieuw inzicht, een ander uitzicht...

Programma:

13.30 uur Inloop

14.00 uur Opening door Felicia Dekkers

14.10 uur Lezing door Philippe Noble, vertaler van het werk van Etty Hillesum: Etty Hillesum lezen: een ervaring die niemand onberoerd laat.

14.35 uur Voordracht van korte dagboekfragmenten van Etty Hillesum

14.45 uur Lezing door Ria van den Brandt: Steeds een andere Etty Hillesum.

15.25 uur Boekpresentatie en daarna signeersessie in de boekhandel met koffie/thee/fris

Datum: Zaterdag 3 oktober 2015

Plaats: Boekhandel Berne, Abdijstraat 53, 5473 AC Heeswijk

Entree: € 5,- te betalen ter plaatse

Reserveren: Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv Reservering ‘Steeds een ander uitzicht’

U bent van harte welkom!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen