Dorpsnieuws

thumb Cor van ErpDe SP is er uit. Bernheze blijft een zelfstandige gemeente. Alle signalen uit de samenleving wijzen in die richting.

De overgrote meerderheid van de inwoners wil niet fuseren of splitsen!

De SP stak veel tijd en moeite in raadplegen van de bevolking.

Op diverse plaatsen in de kernen werden de enquêtes afgenomen. In totaal 385 maal respons. Dat is ruim 1% van de totale bevolking van Bernheze. Dus wetenschappelijk gezien een betrouwbare steekproef.

308 keer Zelfstandig

Van de 385 deelnemers aan de enquête kozen 308 inwoners van Bernheze voor zelfstandig blijven. Dat is 80% vóór een zelfstandig Bernheze. Negenendertigkeer koos men voor opsplitsen van Bernheze. Dat is 10% van de ondervraagden. Voor 32 mensen was een fusie de eerste keuze. Dat is 8%. Zes mensen kwamen niet tot een keuze of maakten het formulierongeldig. Dat komt neer op 1,5%. Belangrijk in de besluitvorming voor de SP blijft de mening van onze inwoners en kiezers. Daarnaast heeft de economische werkgroep van de SP Bernheze goed naar de financiële positie gekeken. Die is prima. Bernheze is een gezonde gemeente met lage lasten voor onze inwoners. Verder kan Bernheze alle taken prima aan, in samenwerking met de omliggende gemeenten. De dienstverlening scoort zelfs hoger dan waar ook in de regio. Onderzoek van het Brabants Dagblad wees dat onomwonden uit. De SP heeft alles nu duidelijk op een rijtje. Geen enkele reden om onze zelfstandigheid op te geven. Op 1 oktober kiest de SP daarom een zelfstandige koers voor Bernheze de komende tijd.

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen