Dorpsnieuws

BibliotheekThema Tussen droom & daad. 

De Maand van de Geschiedenis vindt jaarlijks plaats van 1 oktober tot 31 oktober. Het thema van 2015 is Tussen droom & daad. 

De Noord Oost Brabantse bibliotheken hebben de schrijvers Annegreet van Bergen en Jan Brokken

uitgenodigd voor het geven van een lezing. Beide schrijvers zijn al eens genomineerd voor de Libris Geschiedenis prijs.

Maand van de geschiedenis

Primair doel van de Maand van de Geschiedenis is een breed publiek op een toegankelijke manier in aanraking te brengen met geschiedenis.

In de Noord Oost Brabantse Bibliotheken is vanaf 1 oktober gratis het Maand van de Geschiedenis magazine verkrijgbaar met achtergrondinformatie over het thema en een selectie van activiteiten. Bent u op zoek naar mooie boeken over Tussen Droom & Daad?

In de bibliotheken staan collectiepresentaties klaar.

Lezing Annegreet van Bergen

In de maand van de Geschiedenis is op dinsdag 13 oktober Annegreet van Bergen, schrijfster van het voor de Libris Geschiedenis Prijs 2015 genomineerde boek ‘Gouden Jaren’ te gast in Bibliotheek Uden. Lezing Jan Brokken Maandag 16 november geeft Jan Brokken een lezing naar aanleiding van de recente verschijning van zijn nieuwe roman De Kozakkentuin. In dit boek beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski.

Toegangskaarten voor een lezing zijn, inclusief een kopje koffie of thee, in de voorverkoop 5 euro voor leden en 7 euro voor niet leden. Ze zijn te koop via de website www.nobb.nl en in alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

meer informatie: www.nobb.nl www.maandvandegeschiedenis.nl http://www.libris.nl/non-fictie/libris-geschiedenis-prijs

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen