Dorpsnieuws

07102015 high_wineSmaakvol genieten op een verantwoorde wijze.

Eet en beleef dat is wat de Toren in Heeswijk-Dinther haar gasten op vrijdag 23 oktober mee wil geven. Een avondvullend programma waarin wijn centraal staat

en dat voor een all-in prijs van € 55,00 p.p. Tijdens de Wereldse High Wine kunt u genieten van fairtrade wijnen uitgeserveerd en gecombineerd met héérlijke gerechten.

“Het idee voor een High Wine ontstond al in het voorjaar, aldus Jehan Langenhuijsen van de Toren. In februari hebben we op verzoek van de Wereldwinkel meegewerkt aan een sponsordiner waarbij zoveel mogelijk gebruik werd gemaakt van fairtrade ingrediënten en wijnen. Na deze avond hebben we bewust de Chardonnay van Fair Trade Original opgenomen op onze wijnkaart. We zien dat onze gasten nog te weinig kiezen voor deze wijn. Wellicht omdat onbekend onbemind maakt. Daarom vinden we dat het nú tijd is om deze verantwoorde wijn extra aandacht te geven.”

Dat de High Wine plaatsvindt op vrijdag 23 oktober is geen toeval. Allereerst is oktober van oudsher de wijnmaand. Daarnaast start deze dag de Fairtrade week, een campagne van Max Havelaar waarin landelijk aandacht gevraagd wordt voor eerlijke handel. Met de Wereldse High Wine wil de Toren laten zien dat zij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Naast het gebruik van biologisch vlees en streekproducten serveren zij het jaar rond fairtrade thee en wijn.

Bij de Wereldse High Wine maakt u kennis met 5 fairtrade wijnen. Iedere wijn wordt geserveerd met 2 bijpassende gerechten. Enkele gerechten worden á la minute in de zaal bereidt door de chefkok, live cooking dus! En om er een gezellig en informele avond van te maken organiseert de Toren de High Wine in de vorm van een walking dinner waarbij het niet uitmaakt waar u zich bevindt in de zaal.

De avond begint om 19.00 uur. U wordt dan ontvangen met een, eveneens, fairtrade welkomstdrankje. Vervolgens gaat u genieten van de High Wine. Geen wijnliefhebber maar wel zin in een walking dinner met live cooking? Geen probleem! Er wordt ook bier en fris geschonken. Rond de klok van 23.00 uur wordt er afgesloten met een kop fairtrade koffie of thee.

Zin in een gezellig avondje uit? Reserveren is wel noodzakelijk. Dit kunt u doen via de website: www.de-toren.nl  of door te bellen naar 0413-296307.

foto: Jacques Worms.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen