Dorpsnieuws

01112015 lezeing_abdijOp zaterdag 7 november 2015 om 15.00 uur vindt in de Abdij van Berne te Heeswijk de presentatie plaats van het boek Te doen gerechtigheid. Gedachten over religieus leven van Denis Hendrickx, norbertijn en abt van de Abdij van Berne.


Denis Hendrickx, de 71e abt van de Nederlandse norbertijnen, gekozen in 2013, vertelt in een twaalftal hoofdstukken, gewijd aan evenveel thema’s, wat hem beweegt, wat hem gaande houdt in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt of velen de grip op wezenlijke problemen in kerk en samenleving hebben verloren. Hij komt als het ware tegendraads met heldere betogen rond thema’s als gemeenschap, trouw, traditie, ouderdom en gastvrijheid. Niet alleen helder, maar ook betrokken, oprecht, bewogen en zelfbewust vanuit een rijke ervaring. ‘Gedachten over religieus leven’ luidt de ondertitel. Maar een goede verstaander begrijpt al heel snel dat de onderwerpen die de abt aansnijdt, evenzeer van toepassing zijn op alle geledingen binnen de huidige samenleving.

Programma
– Welkom en introductie door Hans Luyten, uitgever
– Muzikaal intermezzo – Lisa Franken, celliste
– Een korte toespraak door prof. dr. Ernst Hirsch Ballin en aanbieding door hem van het      eerste exemplaar aan de auteur
– Antwoord van de auteur
– Muzikaal intermezzo – Lisa Franken, celliste
– Een kort gesprek tussen de auteur en de Vlaamse norbertijn Luc Vankrunkelsven over    enkele thema’s uit het boek
– Praktische informatie en afsluiting door Hans Luyten

Voor deze presentatie nodigen wij u van harte uit. Na afloop kunt u de auteur en elkaar ontmoeten in de boekhandel, gevestigd naast de Abdij van Berne. Hier signeert Denis Hendrickx zijn boek en bieden wij u graag een glas wijn of sap aan.

Praktische informatie:
Datum: zaterdag 7 november 2015
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Norbertuszaal van de Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk-Dinther
Aanmelding: wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk. U kunt aanmelden per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bron: Dabar Luyten

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen