Dorpsnieuws

01112015KwintessensIn de reeks van Aangenaam Klassiek Concerten op Kasteel Heeswijk treedt op 8 november het Kamermuziekensemble Kwintessens op. Het ensemble bestaat uit: Yvonne Sonneveld, Hilma Haandrikman, Ben Horsten, Lia Kluitmans en Antine van Dijk.

Zij spelen muziek van Mozart, Dvorak en Fauré. De vijf musici treden af en toe samen op als het Ensemble Kwintessens, zoals onlangs nog in de protestantse kerk in Boxtel en bij Elbrimale Musicale in Vught.

Antine van Dijk-Krijger speelt dwarsfluit sinds haar 11e levensjaar. Vanaf haar zestiende speelt ze regelmatig in harmonieorkesten. Op dit moment speelt ze in het Taize orkest in den Bosch en in diverse ensembles.

Hilma Haandrikman, sopraan, begon met pianolessen in haar jeugd. In 2001 is zij begonnen met zang. Inmiddels zingt ze al ruim 12 jaar bij het Brabant Koor. Ze werkt als soliste al geruime tijd samen met pianist Ben Horsten.

Ben Horsten, pianist, mag beschouwd worden als een degelijk opgeleide muzikale autodidact. Na een periode waarin hij zich hoofdzakelijk bezighield met het samenspel in diverse kamermuziekcombinaties profileert hij zich sinds tien jaar steeds meer als liedbegeleider.

Lia Kluitmans-Worm, klarinettiste, komt uit een muzikale familie en begon op 10 jarige leeftijd met klarinetlessen. Een aantal jaren speelde ze bij het Kempisch symfonie orkest en nu al geruime tijd bij Harmonie Sint Michael (Sint-Michelsgestel) waar ze 1e klarinet speelt.

Yvonne Sonneveld, mezzo-sopraan, zingt al van jongs af aan. Ze is verbonden geweest aan het Nederlands Concertkoor, en via diverse opera’s bij Opera in Ahoy al weer vele jaren actief in het Brabant Koor en tegenwoordig ook in een Russisch vrouwenkoor.

Het Kamermuziekensemble Kwintessens treedt op om 14:15 en 15:15 uur. Een toegangsbewijs voor het concert kost € 4,– per persoon. De combinatie van een kasteelentree met rondleiding en concert kost € 7,50 per persoon. Meer informatie op www.kasteelheeswijk.nl 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen