Dorpsnieuws

Vivaan logoIn het Alzheimercafé in de Blauwe Kei in Veghel wordt elke derde dinsdagavond van de maand een aspect van de ziekte dementie aan de orde gesteld. Op 17 november van 19.00 uur tot 21.30 uur is het café weer geopend.

Dan staan de mensen centraal waarvan bij een van de ouders dementie is vastgesteld. Beroepskrachten uit de Ketenzorg Dementie geven dan antwoord op de vragen die er leven. Enkele familieleden en mantelzorgers zullen vertellen over de ervaringen die zij hebben meegemaakt met hun vader of moeder en met het verlenen en regelen van de goede zorg. Het Alzheimercafé is gratis toegankelijk.

Wat nu?

De diagnose dementie wordt meestal voorafgegaan door een periode van onzekerheid. Niet alleen voor degene die de ziekte heeft, maar ook bij de kinderen. De diagnose, hoe naar ook, brengt ook een soort rust, je weet waar je aan toe bent. Maar meteen daarna komt de vraag: wat nu? Er komt er veel op de kinderen af.

Ze komen als het ware in een nieuwe wereld terecht, een wereld vol instanties, instellingen, regelingen. Steeds is er de vraag: wat staat ons te wachten als kinderen? Door de dementie ontstaan er vaak onverwachte situaties, leuke en verdrietige, waarop ze in moeten spelen. Gelukkig wordt die nieuwe wereld langzaam vertrouwd en er blijken veel mensen te zijn die graag willen helpen.

Contactpersoon bij Vivaan : Esther de Bie , 0413 367309

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen