Dorpsnieuws

Jesse Jansen1Dit kleinschalige zorginitiatief (Buro Lima) waar kinderen met een beperking begeleid worden vroeg het college om medewerking, maar kreeg een weigering in de bus. En zo waren er meer…

Als Progressief Bernheze hebben we vragen gesteld over de situatie met betrekking tot Buro Lima en zijn we kritisch op de manier waarop we als gemeente omgaan met ideeën van onze inwoners. Wij vinden dat de gemeente een partner moet zijn als het gaat over het meedenken met initiatieven van onze inwoners. Het college roept hard over meewerken aan dat soort initiatieven, maar in de praktijk is daar nog te weinig van te zien. Terwijl we juist door ruimte en aandacht te geven aan dit soort ideeën onze kernen levendig kunnen houden. Samen kijken naar wat wel mogelijk is kan ontzettend mooie dingen opleveren voor al onze dorpen.

Dat vraagt wel om een kleine omslag in het denken bij de gemeente en haar bestuurders. Mensen met ideeën zullen met open armen ontvangen moeten worden en bij goede ideeën ook moeten kunnen rekenen op de nodige ondersteuning. Deze ideeën vallen of staan bij een goede samenwerking. Als gemeente moeten we aantonen een partner te zijn die mee wil en kan denken en grenzen durft te verleggen. Kunnen we dat laatste niet, en daar lijkt het op, dan is het niet meer dan terecht dat de provincie onze ‘toekomst’ afwijst, net zoals dit college dat met de toekomst van verschillende initiatieven van inwoners in Bernheze deed.

Jesse Jansen, commissielid Progressief Bernheze

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen