Dorpsnieuws

Marko KoningsEr lijkt soms een behoorlijke willekeur te zitten in wat er door de gemeente Bernheze wel wordt toegestaan, en wat niet. Politieke Partij Blanco kan de redeneringen niet altijd volgen van het college.

De uitleg van de wethouders roept bij ons regelmatig vragen op, mooie initiatieven worden soms afgeschoten terwijl ingrijpende zaken met grote consequenties voor de omgeving vrij spel lijken te krijgen.

Leg maar eens uit aan de inwoners van Bernheze waarom door de gemeente alles in het werk wordt gesteld om de oprichting van een honden- en kattenpension aan Laag Beugt mogelijk te maken. Er wonen diverse gezinnen op korte afstand van de bewuste locatie, en zij krijgen straks ongetwijfeld te maken met geluids- en andere overlast. Maar om onduidelijke redenen moet en zal dit vergund worden. Ook geeft men alle medewerking aan de oprichting van een betoncentrale en afvalverwerkingsbedrijf in het beschermde Aa-dal. En in het beekdal van de Leijgraaf worden landschaps- en natuurwaarden ondergeschikt gemaakt aan economisch gewin door de bouw van permanente teeltondersteunende voorzieningen. Aan de Wijststraat maakt een ruïne van een boerderij plaats voor een groot zorgcomplex met veel nieuwe verstening in het buitengebied.

Maar wanneer een supermarkt zich wil vestigen in een leegstand bedrijfspand, dicht bij het centrum, dan mag dat niet. En wanneer Buro Lima een permanente vergunning aan de Fokkershoek wil voor de opvang van kinderen die daar enorm op hun plek zijn, dan wordt dat afgeschoten door het college van burgemeester en wethouders. Onbegrijpelijk voor Politieke Partij Blanco.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen