Dorpsnieuws

rechterDe rechtbank in Den Bosch heeft een man uit Heeswijk-Dinther, die op 4 juli van dit jaar zijn echtgenoot zou hebben mishandeld, vrijgesproken. Ook de mishandeling van de schoonmoeder en vernieling aan een auto acht de politierechter niet bewezen.

De vader van twee kinderen gaf in de rechtbank geëmotioneerd aan in een vechtscheiding verwikkeld te zijn. Toen hij op de warme zomerdag in juli een aanhanger wilde gaan ophalen bij de woning van zijn vrouw en schoonouders, werd hij daarin belemmerd. De advocaat van de verdachte sprak van 'twee partijen, twee schuld'.

Geen vuistslag
De officier van justitie eiste een werkstraf van 50 uur, waarvan 30 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De rechter kan uit alle verschillende verklaringen niet precies opmaken wat zich op 4 juli van dit jaar heeft afgespeeld. “Ik geloof niet dat u een vuistslag hebt gegeven”, spreekt de rechter de verdachte toe. De rechter twijfelt aan de volledig- en juistheid van alle betrokkenen. Daarom heeft hij de man vrijgesproken.

 

Bron: B.D.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen