Dorpsnieuws

160206-RvH-VerlichteOptocht-18Als je gisterenvanavond rond zeven uur richting Loosbroek fietste en je tussen de donkere luchten boven de bossen op zoek ging naar een verlicht stuk lucht boven Loosbroek, dan moest je goed kijken.

Alle straatlantaarns van Loosbroek waren namelijk uit en het enige licht kwam van de kerstverlichtingen die de mensen opgehangen hadden, of van het vuur van een aangestoken vuurkorf. Sommige mensen hadden brandende lampions in hun tuin opgehangen. Als je dan wat verder het dorp inliep richting de verlichte Donatuskerk, zag je langs de weg, de blaaskapellen staan, die er gezellig op los speelden. Volwassenen en kinderen hadden zich mooi opgetuigd en gelukkig ook een lekkere warme jas aangedaan. Rond half acht begon de optocht.

Meer foto's.

Organisatie

Voor de zesde keer organiseerde Stichting de Kreuge de verlichte optocht in Loosbroek. Er hadden zich 28 groepen aangemeld en er liepen 700 mensen mee.

“Na de zomer, als het carnavalsthema van HDL bekend is, zoekt Stichting de Kreuge naar een ludieke manier om op dit thema in te springen. Vanaf dat moment beginnen in Loosbroek zo ongeveer 70 mensen met de voorbereidingen van de carnavalsoptocht. Er is dan bijna ieder week wel iets wat moet gebeuren”, zegt Bert Vermeltfoort trots. “Op deze manier proberen wij Loosbroek op de kaart te zetten en daar zetten we ons met veel plezier voor in”.

De optocht

Het onderwerp was dit jaar “Loosbroek staat op springen”. Dit onderwerp was op allerlei manieren uitgewerkt van “uit de pul springen” tot “parachute springen” , van de vermelding dat “we er niet om staan te springen”, tot mooie verlichte vlinders die onder de woorden van “Spring is in the air”, samen met de bijtjes er op los …

Het was een feeëriek gezicht, al die mooie verlichte en versierde wagens en loopgroepen.

“Het wordt ieder jaar mooier”, zeiden de mensen, bewonderend, langs de kant.

Tekst: José van der Heijden
Foto’s: Ronald Hastenberg
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen