Dorpsnieuws

160312-cvdh-NLdoet-04Vrijdag 11 maart werd er weer gewerkt door een groot aantal vrijwilligers om een aantal projecten aan te pakken. Mijn komst om het vast te leggen viel precies in de lunchpauze en dus geen hardwerkende vrijwilligers om vast te kunnen leggen. Maar wel het karwei waar ze mee bezig waren.

 

Bij de Looz Corswarem Hoeve is een start gemaakt met de aanleg van een moestuin en zijn de bogen geplaatst voor de tunnelkas. En dan kan er over een tijdje gezaaid en geplant worden. En zal de eerste oogst deze zomer een feit zijn.

Bij Kasteel Heeswijk zijn de oude druivenkassen opgeschoond en zijn in de grote opslagschuur de antieke ornamenten weer geordend. Twee grote containers met afval konden daarna worden afgevoerd. Bijzonder was het dat de groep vrijwilligers die hier aan het werk waren een delegatie was van het bedrijf Kühne&Nagel Logistics uit Veghel. Zelfs de lunch voor alle vrijwilligers namen zij voor hun rekening. Deze werd verzorgd door De Looz Corswarem Hoeve, een mooie samenwerking dus!

Op zaterdag 12 maart was de Lions club uit Berlicum met zo’n 30 personen aanwezig; ouders, familie, vrienden en bekenden. De moestuin was een grote wens en het zag er al geweldig uit. Een mooi pad werd aangelegd om ook met de rolstoel te kunnen komen. Verder werd er gewerkt aan de waterleiding en een tunnelkas. De vrijwilligers kunnen trots zijn. We komen zeker eens kijken wat er straks allemaal groeit.

De Zonnebloem was actief bij het Willibrord Centrum. Zeker 65 personen waren daar om spelletjes te spelen. Ook daar waren vele vrijwilligers en vormelingen, sommige met hun moeder. Floor en Lisa gingen de mensen verrassen met een dans . Een speciale jonge gast was Remco Kuijs met gitaar en zang. Geweldig!

Meer foto's.

Tekst en foto’s: Ine Zonneveld (11 maart) en Corrie van der Heijden (12 maart)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen