Dorpsnieuws

moestuinierenStichting Ontmoetingstuin Servaes organiseert in samenwerking met vereniging Volkstuinvereniging De Koffiestraat op 15 maart a.s. een informatieavond voor tuinders.De avond begint om 20:00u en duurt tot 22:15u.

Deze avond is voor iedereen uit Heeswijk-Dinther en omgeving die ervaring heeft in het houden van een moestuin en zijn kennis graag met anderen komt delen. Iedereen tuiniert op zijn eigen manier. Met onze gezamelijke kennis kunnen we nog meer uit onze tuin halen. Zoals hoe om te gaan met onkruid en ongedierte. Of waar je op moet letten bij het zaaien en poten. Maar ook bijvoorbeeld hoe je met de oogst omgaat, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.

Een inleider (van Velt) opent de avond met een boeiend verhaal over ecologisch tuinieren in eigen tuin. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over onze eigen weetjes en kennis die we elk jaar gebruiken in de eigen tuin. Door deze met elkaar te delen worden we er allemaal wijzer van en zullen we met minder problemen betere producten oogsten. Deze avond zal met name ingezet worden op tuinieren zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Het wordt dus een praktische avond waarbij we tips met elkaar delen die we komend seizoen meteen kunnen gebruiken.

Kosten voor de avond €2.00 per persoon (inclusief consumptie)
Hoe ziet het programma eruit?
• 19.30u - Onvangst
• 20.00u - Welkomstwoord
• 20.10u – gast spreker mevr. Minke Greve (van Velt)
o Composteren en bemesten (Hoe maken we goede compost en wanneer gebruik je deze. Welke mest gebruik je verstandig in de tuin, wanneer en waarvoor.
o Zaaien en verspenen
• 20.30u – informatie uitwisselen (1e ronde)
o Met elkaar in gesprek over de eerste 2 onderwerpen.
• 21.00u – korte pauze
• 21.20u – gastspreker mevr. Minke Greve (van Velt)
o Ongedierte en onkruid bestrijding. (hoe kom ik op biologische wijze van mijn onkruid en ongedierte af)
o Conserveren van producten. (Welke producten kan ik goed conserveren met behoud van voedingswaarde)
• 21.40u – informatie uitwisselen (2e ronde)
o Met elkaar in gesprek over de 2 onderwerpen.
• 22.10u – afsluiting van de avond
Hoe inschrijven?
Ben je geïnteresseerd in deze informatie avond, geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vriendelijke groet,

Stichting Ontmoetingstuin Servaes
Volksvereniging De Koffiestraat

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen