Dorpsnieuws

BernhezeGemeente Bernheze wil 150 extra sociale huurwoningen bouwen voor woning-zoekenden en vergunninghouders

Op 18 februari besloot de gemeenteraad van Bernheze om extra vergunninghouders in de ge-meente te huisvesten, verspreid over de kernen.

Het college van Bernheze wil een substantiële bijdrage leveren in de huisvesting van vergunninghouders en zet in op 225 extra vergunninghou-ders, bovenop de reguliere taakstelling. Wethouder Peter van Boekel: “We gaan invulling geven aan de extra taakstelling voor de huisvesting van vergunninghouders én komen tegelijk tegemoet aan de vraag naar extra capaciteit voor woningzoekenden. Dit willen we bereiken door de komen-de jaren 350 sociale huurwoningen te bouwen. Hiervan zijn 200 woningen bestemd voor reguliere woningzoekenden en 150 woningen voor zogenaamde bijzondere doelgroepen, waaronder ver-gunninghouders en mensen die door omstandigheden in de knel zijn gekomen.”

Tijdelijke en definitieve huisvesting

Peter van Boekel: “We realiseren ons dat we snel aan de slag moeten, want de druk is hoog. Daarom gaan we ons gelijktijdig richten op de mogelijkheden van snelle, tijdelijke huisvesting (quick-wins) en op de mogelijkheden voor definitieve huisvesting. Voor tijdelijke huisvesting onderzoeken we ook de moge-lijkheden in bestaande bebouwing en van flexibele huisvestingsvormen, die op termijn om te bouwen zijn naar definitieve huisvesting. We zoeken als gemeente zelf oplossingen, maar willen uitdrukkelijk ook ruimte bieden aan particuliere initiatieven.

Verdeling over de kernen

We gaan ervan uit dat elke kern aan de oplossing bijdraagt en zoeken per kern de samenwerking met onze partners en inwoners. We gaan daarbij uit van de mogelijkheden per kern.

Samen met partners

De gemeente vindt het belangrijk om vergunninghouders meer te bieden dan een dak boven hun hoofd. We willen ook graag dat deze mensen onderdeel worden van onze gemeenschap. Om dit te bereiken willen we nauw en intensief samenwerken met onze partners als de corporaties, Vluchtelingenwerk, Ons Welzijn en betrokken inwoners.

Plan van aanpak

Het college biedt binnen circa twee maanden de raad een plan van aanpak aan, met een planning. In dit plan gaan we in op mogelijke tijdelijke quick-wins als definitieve huisvestingsmogelijkheden. Ook betrek-ken we sociaal-maatschappelijke aspecten en de betrokkenheid van onze partners en inwoners.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen