Dorpsnieuws

Persbericht foto_1_1Op 3 april gaat het dak eraf. Markant Uden is de hele dag bezet door ruim 300 muzikanten vanuit de kring Veghel. Deze keer is de Band “Hippe Gasten” uitgenodigd om er samen met alle muzikanten een super muzikale dag van te maken.

Persbericht foto_2“Hippe gasten” heeft al eerder opgetreden met een van de Jeugdorkesten van Muziekvereniging Frisselstein, maar met zoveel muzikanten is ook voor hen heel bijzonder. Deze 200 blaasmuzikanten en 130 slagwerkers hebben een paar weken geleden de muziek gekregen en gaan 3 april nog de hele dag repeteren om samen met de “Hippe Gasten” een fantastische voorstelling neer te zetten. Voor de leerlingen een hele belevenis om in zo’n groot orkest te spelen. Ook de “Hippe Gasten” kijken uit naar deze uitdaging.

De slagwerkers zijn ingedeeld in 3 niveaus, die elk 2 nummers spelen, waarvan 1 met de Band “Hippe Gasten” en 1 nummer zonder band. De slagwerkers worden deze dag begeleid door 4 instructeurs van Beat it Slagwerkopleidingen en Wim van Zutphen, de slagwerkinstructeur van Heeswijk. De arrangementen van de slagwerkers zijn gemaakt door Paul Schepers en René van Lokven, dé mannen van Beat it. Eerder schreef Marc van Kessel al 2 arrangementen voor deze band met harmonie. Britt van den Dungen arrangeerde speciaal voor deze voorstelling 2 nieuwe nummers voor de band met orkest. Deze 24-jarige docent muziek en dirigent gaat ook dit enorme orkest dirigeren! Wat een uitdaging! En dan aan het eind van de voorstelling, nog een verrassing. Alle muzikanten spelen samen een nummer gearrangeerd door Paul en Britt. Het dak eraf dus, dit wil je niet missen! De voorstelling begint om 15.30 uur. Entree is € 5,--. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de eigen muziekvereniging en zolang de voorraad strekt nog te koop aan de deur van Markant Uden.

Foto’s:

Twee overzicht foto’s van het Jumbo Jeugd muziekfestival 2014 in Boekel met de coverband Que Passa.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen