Dorpsnieuws

Gwendy JacobsBERNHEZE – Lastig leesbare raadsvoorstellen, ingediende moties, amendementen, perspectiefnota’s, raadsbesluiten, een onbegrijpelijk referendum. De politiek zit lastig in elkaar. Geen wonder, dat het ook niet altijd door iedereen goed geïnterpreteerd wordt. Volgens mij zijn we toe aan begrijpelijke teksten, debatten en communicatie, in ‘Jip-en-Janneketaal’.

Sinds maart jl. neem ik als burgerlid van Lokaal, deel aan de commissie maatschappelijke zaken. Door maatschappelijke vraagstukken ben ik altijd geboeid geweest. Niet voor niks ook, dat ik al meer dan 10 jaar in de jeugdhulpverlening en het onderwijs werk. In mijn werk bij Het Venster in Eindhoven (zorgcoöperatie Brabant), biedt ik advies, specialistische zorg en begeleiding, gericht op herstel, veerkracht en zelfredzaamheid. Het gaat hier om mensen met een vorm van Autisme en/of ADHD en/of psychosociale problemen.

Mijn speerpunt voor de komende periode is om de politiek begrijpelijker en toegankelijker te maken voor iedereen. Wanneer we allemaal dezelfde ‘taal’ spreken, kan de betrokkenheid vergroot worden en uiteindelijk het vertrouwen in de politiek toenemen. De communicatie kan beter, dat is de afgelopen tijd wel gebleken, dus waarom niet wat meer in ‘Jip-en-Janneketaal’, zodat de politiek wat minder lastig wordt? En zo krijgt iedereen een eerlijke kans om weer meer vanuit eigen kracht deel te nemen aan de maatschappij, want politiek, dat is de maatschappij, toch?

Gwendy Jacobs, burgerlid commissie maatschappelijke zaken, Lokaal

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen