Dorpsnieuws

EHBG F1_kleurIn Bernheze wordt glasvezel aangelegd. Iedereen kan zich aansluiten. Dat doe je door een abonnement te nemen bij TriNed of bij Tweak. Als je meedoet, dan kán het zijn dat je moet overstappen op een nieuw mailadres.
 
Vrij mailadres: niets doen
Als je nu een vrij mailadres hebt, hoef je niets te doen. Een vrij mailadres eindigt op gmail.com  , op hotmail.com  of op outlook.com. Bij Apple is dat iCloud.com . Het kan ook eindigen op je eigen naam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook dan hoef je niets te doen.
 
Anders: actie
Als je mailadres nu eindigt op home.nl, op ziggo.nl, op KPNmail.nl, op hetnet.nl, op xs4all.nl, of op planet.nl dan moet je nu wél overstappen. Het advies is om dan nu een vrij mailadres te kiezen. Dan ben je in de toekomst ook vrij. Je kunt natuurlijk ook weer kiezen voor een mailadres van TriNed of Tweak. Maar ons advies is: kies nu vrij.
 
Nu beginnen
Glasvezel werkt nog niet. Ze zijn in je buurt misschien nog niet aan het graven. Toch kun je beter nú al beginnen. Dan kun je je stap voor stap voorbereiden. Begin met je oriënteren op een nieuw mailadres. Kijk bij Google, Microsoft en Apple. Als je met een eigen naam wilt communiceren, kijk dan bij www.strato.nl  of www.one.com , of die naam nog vrij is.
 
Volgende week meer informatie. Ook de mailadressen van mensen die in jouw dorp de Eerste Hulp Bij Glasvezel gaan leveren. Voor het geval je er zelf niet uit komt.
 
Glashelder 21 tekst: Frank van den Dungen illustratie: www.sarahlinde.nl 
Plaats reactie