Dorpsnieuws

vaders op_het_kasteelOp Vaderdag, zondag 18 juni, kunnen vaders op Kasteel         Heeswijk laten zien dat zij een held zijn. Ridders van de living history group Teuxandrii geven workshop voor vaders en       kinderen.
Harnassen, maliënkolders, helmen, zwaarden en speren kun je aantrekken en uitproberen. Je krijgt les in verdedigen en aanvallen.
 
 Rond het jaar 1080 is het kasteel Heeswijk gebouwd. Een onveilige tijd in de streek Teuxandrië, zoals Brabant oorspronkelijk heette. Als man moest je je gezin kunnen verdedigen tegen overvallers en struikrovers. De Heer van Heeswijk was machtig en had harnassen, zwaarden en andere wapens. Wie bij hem hoorde, was veilig.
De groep Teuxandrii is gespecialiseerd in vroegmiddeleeuwse vechtkunst, en komt op Vaderdag op kasteel Heeswijk. Zij trainen vaders en hun kinderen om zich als ridders te verdedigen. De bezoekers krijgen uitleg over middeleeuwse wapens en wapenrustingen, en kunnen in workshops ook zelf als ridder trainen. Tonen de vaders zich op Vaderdag echte helden? Of blijft het bij selfies?
Entree volwassenen € 10,00 kinderen € 6,00 (Museumkaarthouders en Brabants Landschapleden gratis) Voor meer informatie www.kasteelheeswijk.com
 
Annemieke Bakker
Plaats reactie