Dorpsnieuws

Harmonie St ServaesOp zondag 9 juli a.s. houdt Harmonie Sint Servaes haar jaarlijkse Zomeravondconcert. Deze editie belooft een hele bijzondere te worden, omdat drie jubilarissen worden gehuldigd. Saxofonist Tiny Deckers en klarinettist Willy
van Langen worden in het zonnetje gezet vanwege hun 50-jarig lidmaatschap van de harmonie.
 
Beiden worden die avond tevens gehuldigd met een Ere-lidmaatschap. Paul Verhoeven, bariton, is 40 jaar lid van Servaes en wordt ook gehuldigd.
 
Plaats van handeling is de tuin van de Abdij van Berne, tussen De Muziekfabriek en de abdijgebouwen.
Het Zomeravondconcert is een mooie traditie, met heel vaak mooi weer. Vorig jaar waren we nog op het Kerkplein in Dinther. Deze editie zullen weer alle spelende leden van onze vereniging op het podium verschijnen. Het harmonieorkest speelt onder leiding van haar inmiddels vertrouwde dirigent Adri Verhoeven. Het opleidingsorkest speelt onder de bevlogen leiding van Arian Deckers en ook de drie slagwerkgroepen zijn van de partij en staan onder de vertrouwde directie van Tonn van de Veerdonk.
De laatste twee edities van het Zomeravondconcert bij de Abdij in 2014 en 2015 vielen beiden in het water. Maar door de prachtige locatie van de Muziekfabriek kon dat beide keren soepel opgevangen worden in de eigen grote zaal: De Klinkerij! Dit keer hopen we dat de weergoden ons beter zijn gezind, temeer daar de gouden jubilarissen Willy en Tiny in 2007 bij hun robijnen huldiging ook al een nat pak kregen.
 
We hopen velen van u tijdens het Zomeravondconcert te mogen begroeten. Het concert vangt om 19.00 uur aan en de toegang is gratis. Vanaf 18.30 uur kunt u uw favoriete plekje kiezen, zodat u niets hoeft te missen.
Plaats reactie