Dorpsnieuws

AlzheimercaféIn de zomermaanden zijn de bijeenkomsten in het Alzheimercafé gewoonlijk wat luchtiger van aard. Voor 15 augustus hebben de vrijwilligers van het café een avond georganiseerd met enkele kleine onderwerpen, die het verdienen om eens wat meer aandacht te krijgen.

De bezoekers krijgen informatie over de dementheek, die in de bibliotheek in Veghel gevestigd is en over het Atelier Bijzonder Ontmoeten waar mensen met dementie en hun mantelzorgers elke week terecht kunnen om creatief bezig te zijn.

Als er nog tijd over is, kunnen de bezoekers van het Alzheimercafé samen nog een spel spelen. Het café is gevestigd in het Pieter BrueghelHuis op Middegaal 25 in Veghel en opent zijn deuren elke derde dinsdag van de maand om 19.00 uur. De toegang is gratis voor iedereen die iets heeft met dementie.

informatie, activiteit en ontmoeten

Het is niet altijd gemakkelijk om voor mensen met dementie een zinvolle tijdsbesteding te vinden. Goede informatie, leuk materiaal en zinvolle activiteiten kunnen een grote hulp zijn. De dementheek in de Veghelse bibliotheek heeft veel informatiemateriaal over dementie en zij leent ook allerlei materialen uit, zoals spellen, puzzels, films en boeken, speciaal voor mensen met dementie.

In het Atelier Bijzonder Ontmoeten kunnen mensen die een probleem hebben met zien, horen of geheugen elke zaterdagochtend samen met hun mantelzorgers komen tekenen, schilderen, beeldhouwen in zachte steen en boetseren, waar nodig met hulp van vrijwilligers. Op beide plaatsen is er gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Plaats reactie