Dorpsnieuws

foto pleun 2 CustomDe markt wordt gehouden op vrijdag 15 december van 18u-21u in de Looz Corswarem Hoeve in Heeswijk-Dinther. Kerstgedachte….Deze week ontmoette ik per toeval de initiatiefneemster Pleun Termeer die een kerstmarkt gaat organiseren op de Looz Corswarem Hoeve. Niets bijzonders zult u denken, want die worden in deze tijd toch overal gehouden. 

foto Looz Corswarem Maar toch…Pleun is de 15-jarige dochter van …Erik Termeer, die een leer-werkbedrijf heeft voor jongeren op de Looz Corswarem Hoeve. Zij hoort met regelmaat haar vader vertellen over alle wensen die er nog zijn, kleine wensen en grote dromen, maar allemaal met de bedoeling om het voor de cliënten nog fijner te maken of om nog meer mensen op hun leer-en werkbedrijf te kunnen ontvangen. Maar al deze initiatieven kosten ook geld en daar wil Pleun met hart en ziel een steentje in bijdragen. Want, zoals ze zelf zegt, ons pap heeft een zorgboerderij en daarvoor wil ik ook graag geld verdienen zodat ze iets extra’s kunnen doen.’

Een kerstmarkt, waar ze zelfgemaakte spullen gaan verkopen die gemaakt worden op de Hoeve door de ‘ werknemers’. ‘ Oke’ , zegt haar vader, ‘maar dan moet je het ook helemaal zelf gaan organiseren’. En dat laat Pleun zich geen tweede keer zeggen. Iedere woensdagmiddag helpt ze mee om te knutselen, draagt ze de ideeën aan en zorgt ze voor de materialen. Maakt flyers om op te gaan hangen en zoekt sponsors om de materialen te kunnen betalen.

De marktkramen staan al klaar en ik mocht alvast een kijkje nemen. Trots en enthousiast leiden Cindy, Thomas en Jurgen  mij rond en laten zien wat ze allemaal al hebben gemaakt. Iedereen is zo gemotiveerd en later als we allemaal samen aan de grote tafel een kopje koffie en thee drinken word ik overspoeld met verhalen en verheugen ze zich op de dag dat ze hun spulletjes mogen gaan verkopen.

Als dit geen mooie kerstgedachte is….

Ine Zonneveld

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen