Dorpsnieuws

De MaashorstOp woensdag 28 maart om 15.00 uur onthullen wij het kunstwerk van Robin Ger-ris aan het Loo in Nistelrode en krijgen we een sneak preview van het kunstwerk van Arno Coenen, dat binnenkort wordt geplaatst aan Menzel in Nistelrode. 
(Open Atelierroute op maandag 2 april en zondag 8 april 2018)
Beide kunstwerken staan in natuurgebied De Maashorst.
De vier gemeenten rond De Maashorst werken met het project Dreven en driften aan een betere verbinding van hun dorpen met het natuurgebied. De uitdaging was om van de tunnels bij Loo en Menzel poorten naar De Maashorst te maken. Kunst kan een uit-stekende bijdrage leveren aan een andere beleving van een plek. Daarom heeft de ge-meente Bernheze twee kunstenaars gevraagd te helpen bij het aanpassen van de tun-nels. Gemeente Bernheze is opdrachtgever maar de provincie levert een financiële bijdrage. Robin Gerris maakte het kunstwerk bij tunnel ’t Loo. Hij maakt gebruik van beelden uit de streek die de historie van Nistelrode en de Maashorst, en de relatie daar-tussen, laten zien. Arno Coenen ontwierp twee wachters die ter plaatse van tunnel Menzel de toegang naar De Maashorst markeren. In die wachters zijn typische kenmerken van De Maashorst verwerkt. Denk aan oernatuur, Romeinse opgravingen, planten en dieren.
Tijdens de kunstroute presenteren wij u het kunstwerk van Robin Gerris dat al gereed is. Van het kunstwerk van Arno Coenen laten wij u dan een ‘sneak preview’ zien. De plaatsing van het kunstwerk vindt binnen enkele weken plaats.
 
Programma
15:00 uur: ontvangst op de parkeerplaats van begraafplaats Nistelrode, ter hoogte
van Hoge Akkers 1-5, Nistelrode.
Onthulling kunstwerk Robin Gerris door Jeroen Smarius, directeur Vitaal en Ruimtelijk Brabant van de provincie Noord-Brabant en Jan Glastra van Loon, wethouder kunst en cultuur
15:30 uur: vertrek naar tunnel Menzel met de Oerbus
15:45 uur: sneak preview kunstwerk Menzel
16:15 uur: de Oerbus brengt u terug naar tunnel ’t Loo
16:30 uur: ontvangst in Cultureel Centrum de Pas in Heesch, De Misse 4,
Heesch
17:30 uur: officiële opening Open Atelierroute* Bernheze

Wij nodigen de pers  van harte uit bij deze feestelijke bijeenkomst op 28 maart om 15.00 uur, locatie: begraafplaats ter hoogte van Hoge Akkers 1-5 in Nistelrode. In verband met de organisatie vragen wij u uiterlijk 20 maart door te geven of u aanwezig bent en met hoe-veel personen.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 06 – 52 335 889.

Met vriendelijke groet,

Burgemeester en wethouders van Bernheze,
Namens deze:

Jan Glastra van Loon, wethouder kunst en cultuur

Deze kunstwerken zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant. 

*Open Atelierroute
Op maandag  2 april en zondag 8 april openen 28 Bernhezer kunstenaars hun deuren voor publiek en nodigen u uit om tussen 11.00 - 17.00 uur een kijkje te komen nemen. Iedere kunstenaar is gastheer, gastvrouw in zijn/haar atelier.
Zij exposeren hun werk en op sommige plekken is te zien hoe een kunstwerk tot stand komt. Daarnaast hebben de meeste kunstenaars een collega uitgenodigd om zijn/haar werk toe te voegen aan de expositie waardoor er een heel groot en gevarieerd kunstaanbod van bijna 60 kunstenaars te zien zal zijn.
Er wordt werk getoond in de technieken schilderen, steen, brons, papier, keramiek,
fotografie, glas, edelsmeden, papier-maché, kunststof en zelfs ijzerkunst.
Ook zal dichter Ad van Schijndel zich laten inspireren door de getoonde kunstwerken en op verschillende locaties zijn poëzie voordragen
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen