Dorpsnieuws

GemeentehuisBernhezeEnergie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal
wel. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten
bundelt, het opeens wél lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen.
 
 
In Heesch is een aantal buurtbewoners alvast aan de slag gegaan Zij zijn de buurt in gegaan met een warmtecamera om warmtelekken op te sporen. Dit leverde verrassende resultaten op. Deze resultaten en welke mogelijkheden er in de buurt zijn om samen energie te besparen, worden besproken op de energieavond op 22 maart vanaf 19.30 uur in Proeflokaal restaurant Bomenpark (Vorsselweg 3). Iedereen is van harte welkom.
Tijdens deze avond horen de buurtbewoners uit Heesch hoe zij op een makkelijke manier energie en geld kunnen besparen. Ook Buurkracht, de EnergieWeverij en coöperatie BECO zijn aanwezig. Zij vertellen hoe zij bewoners hierbij kunnen ondersteunen. En er is een toelichting op de warmtebeelden die in de buurt gemaakt zijn. De avond is interessant voor inwoners die het plaatsen van zonnepanelen of isolatie overwegen. Of meer willen weten over andere manieren om hun woning te verduurzamen of de energierekening te verlagen.
Ook energie en geld besparen? Het team hoopt veel inwoners te begroeten op 22 maart. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.energieweverij.nl/warmingup. Ook zoekt het team nog enthousiaste bewoners die mee willen helpen om samen in de buurt energie en geld te besparen. Zij kunnen contact opnemen met buurtbegeleider Ate via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 113 176 15.

Over Buurkracht
Sinds eind 2013 brengt Buurkracht actieve bewoners samen. Om met elkaar en met ondersteuning van gemeenten, provincies, milieuorganisaties en netwerkbedrijven energie te besparen. Van zonnepanelen tot spouwmuurisolatie tot gedragsmaatregelen. Inmiddels zijn er ruim 11.000 buren in meer dan 260 buurten actief. Zij besparen jaarlijks ruim 3,5 miljoen kilo CO2 en daarmee 1,3 miljoen euro. Buurkracht is een initiatief van Enexis Groep. Kijk voor meer informatie op buurkracht.nl.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen