Dorpsnieuws

N 279 2018 10 12 1Het werd hoog tijd dat de N 279 twee keer twee-baans werd. De beslissing is toen ook genomen om de maximumsnelheid op 80 km./uur te houden. Hoewel er ook andere meningen op na gehouden werden namelijk 100 km./uur. Gelukkig is dat toen niet doorgegaan.
Ik rijd regelmatig op deze weg en vond het een geweldige ervaring, geen stoplichten, geen gevaarlijke oversteken en een rustig beeld. Helaas is dat laatste steeds minder het geval. Er zijn lui die menen harder te kunnen rijden niet alleen om de vrachtwagens in te halen, die meestal toch al tegen de 90 km./uur rijden, maar soms nog veel harder. Er was er zelfs één die onlangs 160 km./uur reed. Blijkbaar is die toch door de politie aangehouden.
Ik had die dag ook een auto met enorme snelheid zien passeren, was het dezelfde?
Het beeld wordt steeds onrustiger en dus gevaarlijker. Op 11 oktober bijvoorbeeld was er een enorme file op de N 279 tussen Heeswijk-Dinther Son en Breugel. N 279 2018 10 12 2
Er zal meer en meer op snelheid gecontroleerd moeten worden. Anders gaat het regelmatig fout en wordt de situatie weer als vóór de nieuwe aanleg, die eind 2016 gereed kwam, met regelmatig ongelukken, waaronder met dodelijke afloop.
Men heeft blijkbaar de indruk, dar er toch niet of te weinig gecontroleerd wordt en dat dit onverantwoorde gedrag getolereerd wordt.
Tussen ’s-Hertogenbosch en Tilburg op de N 65 hebben ze het goed in de hand. Dat moet hier ook kunnen.
 
Peter Kriele
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen