Dorpsnieuws

20191103 Heeswijk Volkel Op een druilerig Sportpark de Balledonk speelden de blauw-witten vandaag tegen het gepromoveerde Volkel. Het team van trainer Michiel Jans is nog ietwat zoekende in de 2e klasse, waar Heeswijk langzaam in vorm begint te raken.      Om klokslag 14.30 floot scheidsrechter Maik Opsteen voor het eerst.

20191103 Heeswijk Volkel 1Door het natte veld en doorstuitende ballen was het in het begin vooral veel strijd van twee kanten. Heeswijk werd in die fase het eerst gevaarlijk. Na een diepe bal van Dirk Verdonk kon Max Sluiter vanaf links gevaarlijk worden. Hij legde de bal af op Wouter van Dijke, die uit een lastige hoek over schoot. Kort hierna was het de beurt aan Volkel met een schot van aanvoerder Robin van Cuijck. Hij schoot de bal zonder precisie hoog over.
In de 25e minuut konden de handen van de Heeswijk support voor het eerst op elkaar. Danny Aarts draaide goed open en speelde links Stef Adank aan. De behendige dribbelaar kapte naar binnen en schoot vanaf zo’n 18 meter de bal strak in de verre hoek, 1-0.
Het laatste wapenfeit in de 1e helft was aan Volkel. Heeswijk leed knullig balverlies, waarna de bal breed ging op Teun Verhoeven, hij schoot echter net naast het doel van Ard Groenendijk.
In de 2e helft eigenlijk geen ander wedstrijdbeeld. Er werden veel duels uitgevochten, waar Heeswijk toch net wat scherper oogde dan de mannen uit Volkel. In de 51e minuut kwam Heeswijk dan ook terecht op 2-0. Max Sluiter werd de diepte ingestuurd en vond keeper Tomek Kuijpers in eerste instantie nog op zijn weg. Jules Heerkens was goed aangesloten en bleef koel, met links schoof hij bekwaam raak.
Een kwartier voor tijd werd Volkel wat sterker. De 1e kans in de tweede helft was meteen raak. Bob Linders werd weggestuurd en schoot in de korte hoek binnen.

In de laatste fase gaf Heeswijk achterin geen krimp, met de ook goed ingevallen Wouter de Visser. Volkel moest vooruit, waardoor er grote ruimtes vielen en de aanvallers van Heeswijk ook weer gevaarlijk konden worden. Spits Wouter van Dijke kapte vanaf rechts via een mooie combinatie goed naar binnen en werd binnen de krijtlijnen van de 16-meter neergehaald. Aanvoerder Tom Sleddens ging achter de bal staan, maar faalde om de wedstrijd op slot te gooien. Volkel keeper Kuijpers pakte de bal katachtig uit de hoek en hield de spanning in de wedstrijd.
Toch viel de uiteindelijk terechte 3-1 nog geen 3 minuten later. Stef Adank werd op links diep gestuurd en gaf strak voor op de inlopende Terry van Steenbergen. De ingevallen aanvaller sloot goed bij en gleed het leer achter keeper Kuijpers. Na 94 minuten en een beetje floot de goed leidende Opsteen voor het laatst.

Met 7 punten in de laatste 3 wedstrijden, kan Heeswijk vol goede moed volgende week richting Vinkel, voor de altijd beladen derby tegen EVVC.