Dorpsnieuws

Heeswijk Mgr.v.OorschotstrHeemkundekring De Wojstap herhaalt vanwege het grote succes op zaterdag 18 januari om 14.00 uur de nostalgische filmavond van woensdag 11 december. De heemkamer is al om 13.30 uur open.

Michael v. HelvertDe heemkundekring heeft al een tijd geleden van de Abdij van Berne oude films gekregen van de hand van Michael van Helvert. Deze films dateren uit de 70-er jaren van de vorig eeuw. De heemkundekring heeft ze daarna op dvd laten zetten. Maar die dvd’s zijn inmiddels door de snelle technische vooruitgang al weer achterhaald. Daarom heeft René v.d. Broek die dvd’s gedigitaliseerd en ook verbeterd. Zodoende zijn ze nu geschikt om te vertonen.

Er zijn beelden te zien van de Abdij maar ook van Cunera, van smid Thomassen en nog veel meer, maar dat blijft even een verrassing. Omdat verwacht wordt, dat het erg druk wordt, is het raadzaam om op tijd te komen, zodat er nog een plaatsje vinden is.

Voor leden is het gratis, niet leden betalen € 2,00. De Heemkamer is gevestigd op Raadhuisplein 21a in Dinther.

Als het storm loopt en veel mensen moeten worden teruggestuurd wordt een tweede filmavond gehouden.
Overigens heeft de heemkundekring nog meer films klaar liggen o.a. van Henk van Driel (vnl. video’s) en van Willy v.d. Wijgert. Die zullen zeker ook een keer vertoond worden.

Wilhelmus Antonius van Helvert (1912-1982) was Norbertijn en beeldend kunstenaar. Zijn kloosternaam was Michael. Hij was kunstschilder, beeldhouwer, fotograaf en filmer en tevens werkzaam als leraar tekenen aan het gymnasium Bernrode. Hij is de ontwerper van het decor van het openluchttheater De Kersouwe.

Peter Kriele

Plaats reactie