Dorpsnieuws

Altior pupil 20191208Altior 1 - SVOC’01 1 : 11-10

Terwijl de wedstrijd van VV Heeswijk tegen DAW (Schaijk) vanwege het natte veld niet doorging speelde Altior wel. Op zondag 8 december mocht het vaandelteam van Altior voor de tweede keer achter elkaar een thuiswedstrijd spelen.

SVOC uit Oirlo (Venray) was de tegenstander en voordat de wedstrijd was begonnen, was al duidelijk dat het wel eens moeilijk zou kunnen worden vandaag. De Limburgse tegenstanders hebben namelijk laten zien erg goed te zijn in het maken van veel doelpunten. Uiteindelijk gaat het erom dat er (minimaal) één doelpunt meer dan de tegenstander wordt gemaakt, dus veel doelpunten aan Altior zijde waren deze zondag hard nodig.

De wedstrijd ging gelijk op. Pupil van de week Mirthe van Laarhoven zag dat het verdedigend goed stond en in de aanval werd te onrustig gespeeld. Het gevolg: weinig doelpunten bij beide ploegen en een ruststand van 6-5. In de tweede helft zette deze lijn zich voort. Altior kwam twee keer op achterstand, maar wist een paar minuten voor het einde toch de voorsprong te pakken. Een zenuwslopende laatste fase brak aan, met Altior als winnaar bij het laatste fluitsignaal. De eindstand was 11-10.
A.s. zondag 15 december speelt Altior uit tegen Odio in Millingen aan de Rijn.