Dorpsnieuws

Maashorst bezoekerscentrumAfgelopen zondag 05 januari 2020 heeft zich een voorval voorgedaan in het begrazingsgebied aan de Karlingerweg in de Maashorst. Daarbij is een man gewond geraakt door een aanval van een tauros.

Team de Maashorst betreurt dit ten zeerste en hoopt dat deze man snel en volledig hersteld. Om medeleven te tonen en te achterhalen wat er precies is voorgevallen probeert het team in contact te komen met het slachtoffer en eventuele getuigen.

Directe maatregelen
Op dit moment wordt het voorval onderzocht.  Beheerders zijn ter plekke om de kudde te observeren en rangers worden ingezet om extra toezicht te houden. Zij hebben inmiddels een vermoeden om welk dier het gaat. Mocht dit dier inderdaad verontrustend gedrag vertonen, dan wordt het dier zo snel mogelijk verwijderd uit de kudde. Ondertussen worden alle dieren die zich bevinden rondom de Karlingerweg op een tijdelijke vangwei gezet en afgesloten van het publiek. Zo verkleint het team eventuele risico’s en kan het het gedrag van de dieren observeren.
Hans Vereijken, voorzitter bestuurlijk Regie Team de Maashorst: “We nemen de situatie zeer serieus en beraden ons op eventuele verdere maatregelen. Voor ons staat de veiligheid van onze bezoekers voorop.”

Oproep getuigen
Het team de Maashorst komt graag in contact met getuigen van dit voorval. Hiervoor kan men contact opnemen met Ronald Goderie van Stichting Taurus, tel. 06-21526598 of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Houd afstand tot de dieren
Het begrazingsgebied blijft toegankelijk voor publiek. Bezoekers blijven nadrukkelijk gewezen op de regel om minimaal 50 meter afstand te houden van de dieren.
In deze animatie wordt nogmaals duidelijk waarom dit van belang is.

Bron: www.allemaalmaashorst.nl

Plaats reactie