Dorpsnieuws

Alzheimercafe

Met ingang van 2020 wordt Alzheimercafé Uden-Meierijstad afwisselend gehouden in Uden en Veghel. In de even maanden in De Eigen Herd in Uden, in de oneven maanden in Het Klooster in Veghel. Voorheen was het café elke maand in het PieterBrueghelHuis in Veghel. Het Alzheimercafé is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden.

Onder leiding van een geschoolde gespreksleider kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over het leven met dementie.

Bij elke bijeenkomst staat een bepaald thema centraal, dat wordt ingeleid door een deskundige of met de vertoning van een film over het onderwerp. De thema’s die per avond worden behandeld zijn zodanig op elkaar afgestemd dat het voor bezoekers interessant is om zowel de cafés in Uden als die in Veghel bij te wonen. Het eerste Alzheimercafé van 2020 vindt op 21 januari plaats in Veghel.

Het Alzheimercafé wordt elke derde dinsdag van de maand gehouden, van 19.30 – 21.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis.

De locaties zijn:

  • De Eigen Herd, Rooijsestraat 32, Uden
  • Het Klooster (Hoofdingang), Deken van Miertststraat 8, Veghel

Bij het eerstvolgende Alzheimercafé staat het Thema "Wat betekent Dementie voor mantelzorgers? " op het programma.
Mantelzorgers komen voor veel veranderingen te staan als hun naaste Dementie heeft. Het Alzheimercafé biedt de mogelijkheid hierover te kunnen praten/ te delen met anderen.

 


 

 

Plaats reactie