Dorpsnieuws

200123 rva traverse15Donderdag 23 januari was er om 19.30 uur een bijeenkomst over de Traverse Heeswijk-Dinther bij de KBO in de Zijlstraat. De bewoners van de Brouwersstraat, Den Dolvert en Edmundus van Dintherstraat waren uitgenodigd om te komen kijken naar de toekomstplannen, waar ze hun laatste ideeën en aanpassingen toe mochten voegen aan het traject wat in totaal 4 jaar in beslag gaat nemen

De ombouw van het traject zal te zijner tijd starten vanaf de Hoofdstraat, nabij het huidige Rabobankgebouw.

Meer foto's.

In fases zal de aanleg van de Traverse worden uitgevoerd totdat deze, vanaf de Gouverneursweg tot aan de nieuwe rotonde in Dinther naar het kanaal, als een ver doorgedacht plan in gebruik kan worden genomen.
Hierdoor zullen zowel voetgangers, fietsers, auto’s als bussen en vrachtauto’s meer op elkaar moeten gaan letten en moeten anticiperen in drukke situaties.

Op woensdag 12 februari zal het totaal nieuwe conceptplan (met alle wensen en aanpassingen) worden gepresenteerd aan alle genodigden van die avond.
Men kan dan kijken en zien hoe zowel het langzame (zwakke) verkeer als alle andere gebruikers zich over het nieuwe traject kunnen gaan bewegen.
Zover als mogelijk in dit stadium zullen dan ook alle aanpassingen, veranderingen, ideeën, bushaltes, laad/los-locaties, voetpaden, fietsstroken, bloembakken met katte-ogen (retroreflector), parkeerplaatsen, beplanting en nieuwe straatverlichting meegenomen worden.
Hopelijk is er dan wederom een grote opkomst en kunnen vele aanwonenden met een gerust hart hun akkoord geven en kan zo snel mogelijk worden gestart met dit megaproject.

Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle

 

Plaats reactie