Dorpsnieuws

Kristie Spijker met busselLangs het fietspad naar het kasteel zijn op zaterdag 8 februari door het IVN jonge wilgen geknot. Het was weer een zachte winterdag (10/ 12 C°), waarbij op het eind van de morgen de zon voorzichtig door kwam.

 

geknotte jonge wilgenZeventien leden waren naar de Griend gekomen en nog vier gasten waaronder het gezin van Kristie Spijker. Als gast was ook Nadja van Driel erbij, want die wil twijgen van de griend meenemen om thuis te vlechten. De twijgen van de diverse soorten wilgen werden in bussels bij elkaar gebonden, waarvoor Kristie enige uitleg gaf.

Eén soort wilg lieten we staan, zodat men van de bloei ervan kan genieten en ook de bijen er profijt van hebben. Ook het vlechtscherm werd weer wat op orde gebracht.

Wat verderop langs het fietspad knotten Marlijn Metzlar en Diana Ankersmit nog enkele oude wilgen, waarvan de takken al in bloei waren. Aan het eind van de griend (richting Schijndel) worden straks – op advies van Brabants Landschap – peuten gezet van een kenmerkende populier (Populus Marilandica*).
In de pauze trakteerde Kristie Spijker ons op zelf gebakken appeltaart.
De volgende week zijn we weer hier te vinden.

ivn/afdeling/bernheze

Tekst en foto's: Peter Kriele

Plaats reactie