Dorpsnieuws

Abdij Vier de Carnaval 2020Vrijdag 21 februari, de dag vóór de carnaval houdt Berne Abdijbier voor de tweede keer het festival Vier het leven…Vier de carnaval. Carnaval is het volksfeest vóórafgaand aan Aswoensdag.

Berne Bier BitterAswoensdag is in de katholieke traditie het begin van de 40 dagen durende Vastentijd, die loopt tot en met Paaszaterdag. Vanaf Aswoensdag tot Pasen zijn er veertig vastendagen, waarbij de zondagen niet worden meegerekend. Aswoensdag wordt voorafgegaan door Vastenavond en het carnaval. Berne Abdijbier is met het carnavalsterras bij de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther op 21 februari geopend om de start van de carnaval in te bloazen. Op het terras zijn feesttentjes in een gezellig aangeklede carnavalsstijl. Drie bloaskapellen zullen de carnaval inbloazen. Er zullen vuurkorven branden en de nieuwe Berne Bier Bitter wordt geïntroduceerd. Prinses Heidi met haar adjudanten en Road van Elluf zullen Berne Abdijbier ook met een bezoek vereren. Speciaal voor deze Vier de Carnaval zullen er carnavalsemblemen van Berne Abdijbier te koop zijn. Het wordt een feestelijke carnavalsstart.

Deze bijzondere avond, met introductie van Berne Bitter,  start om 19.11 uur en eindigt om 23.11 uur op het adres Abdijstraat 51 in Heeswijk-Dinther. Wees welkom, de toegang is gratis. Doe een dikke carnavalsjas aan en kom samen toasten op Vier het leven…Vier de carnaval.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen