Dorpsnieuws

Geen nBlijf lekker binnen met de Bibliotheek voor thuis.        Mag of wil je niet naar buiten vanwege het coronavirus? Blijf dan lekker binnen met het aanbod van de Bibliotheek voor thuis. Met onze luisterboeken, e-books en digitale prentenboeken hoef je je zeker niet te vervelen. En boetes voor te laat ingeleverde boeken, die schelden we deze week kwijt.

De Bibliotheek volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD over het coronavirus. We schudden geen handen, nemen extra hygiënemaatregelen en vragen verkouden collega’s en bezoekers om thuis te blijven.

Apps
Als jij de deur ook niet uit kunt, maak dan gebruik van onze ‘Bibliotheek voor thuis’. Je kunt met de Bibliotheek Wise App bijvoorbeeld heel gemakkelijk de boeken die je in huis hebt verlengen of alvast nieuwe titels reserveren.

Boeken luisteren kan via de app LuisterBieb. Die heeft meer dan 3.600 luisterboeken: van romans tot hoorcolleges en van prentenboeken tot taalcursussen. Er is aanbod voor kinderen en volwassenen en ook voor niet-leden. Download de app in de App Store of Google Play en registreer je heel eenvoudig.

E-books
Liever lezen dan luisteren? We hebben ook ruim 28.000 e-books. Je kunt ze lezen op je telefoon, tablet, pc of e-reader. Bibliotheekleden maken een account aan op www.onlinebibliotheek.nl en kunnen tot tien boeken tegelijk lenen. De titels blijven drie weken op je boekenplank staan.

Voor jonge kinderen zijn er voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken van onder andere De Voorleeshoek, Bereslim, Wepboek en SchoolTV. En heb je pubers thuis? Die kunnen, met de bibliotheekinlog, oefenen voor hun rijbewijs op www.theorie.nl

Meer informatie en alle tips vind je op onze website: www.nobb.nl.

Boetes
Genoeg inspiratie om de coronaperiode door te komen, hopen we. En omdat we begrijpen dat langskomen in de Bibliotheek voor veel mensen nu echt geen optie is, schelden we de boetes die daardoor ontstaan vanaf donderdag 12 maart kwijt. Dat doen we voorlopig tot en met 19 maart. Hou onze website en social media in de gaten voor de actuele berichtgeving over het coronavirus.

Plaats reactie