Dorpsnieuws

GGD logoAlle medewerkers met klachten in het basis- en speciaal onderwijs en de kinderdagverblijven zijn voor een coronatest welkom bij de GGD Hart voor Brabant. De GGD heeft hiervoor teststraten ingericht in Uden, Tilburg en Rosmalen. Met deze teststraten heeft de GGD voldoende capaciteit om medewerkers met klachten op corona te testen.

Ook ZZP’ers werkzaam in het basis- en speciaal onderwijs kunnen op afspraak in een van onze teststraten terecht. Men kan een afspraak maken via onze website: coronatestzorg .

Wanneer ben je welkom voor een test bij de GGD?

Je kunt als medewerker getest worden op het coronavirus bij de GGD als:

  • Je meer dan 24 uur klachten (symptomen) hebt die passen bij de ziekte veroorzaakt door COVID-19.
  • Én je als zorgmedewerker werkzaam bent buiten het ziekenhuis OF wanneer je werkzaam bent in het basis- of speciaal onderwijs of een kinderdagverblijf
  • Én je door een bedrijfsarts of instellingsarts bent doorverwezen en aangemeld bij de GGD (als werknemer heb je recht op contact met de bedrijfsarts).
  • Heb je geen bedrijfsarts, is er geen instellingsarts, ben je als ZZP’er werkzaam in de zorg of basis- en speciaal onderwijs of een kinderdagverblijf? Dan kom je in aanmerking voor een test op corona nadat je bent aangemeld.

Twijfel je of je getest moet worden? Wil je hierover overleggen? Neem dan contact op met de GGD: Neem dan contact met ons op.

Op dinsdag 22 april heeft het kabinet aangekondigd dat de testmogelijkheden voor medewerkers in verschillende cruciale sectoren opnieuw uitgebreid wordt. Het testbeleid is op dit moment uitgebreid voor de groep zorgprofessionals werkzaam buiten de ziekenhuizen, voor werknemers in het basis en- speciaal onderwijs en voor (pedagogisch) medewerkers in kinderopvangcentra. In dit nieuwe testbeleid wordt expliciet rekening gehouden met de gezondheid van de medewerker(s) zelf, de zorgen die zij ervaren en het risico op besmetting naar/van anderen. De testcapaciteit wordt de komende tijd geleidelijk uitgebreid. Zorgvuldig indiceren blijft noodzakelijk, zodat alleen die medewerker die klachten heeft getest wordt.

Voor zorgprofessionals werkzaam in ziekenhuizen is het testbeleid ongewijzigd.

Plaats reactie