Dorpsnieuws

vallen en opstaanDe helft van alle Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische kwetsbaarheden, zelf of in zijn nabijheid. Vaak gaan deze kwetsbaarheden gepaard met veel schaamte. Om hen een steuntje in de rug te bieden, te inspireren en motiveren lanceert GGZ Oost Brabant vandaag het taboedoorbrekende digitale platform 'Vallen en weer opstaan' met Merlijn Kamerling als hoofdgast.

Het online platform 'Vallen en weer opstaan' ( www.vallenenweeropstaan.nl ) komt voort uit het al 10 jaar bestaande tijdschrift 'Link' van GGZ Oost Brabant, waarmee de organisatie bijdraagt aan het doorbreken van de taboes rondom psychische kwetsbaarheden. "Ervaringsverhalen kunnen hierbij helpen", zegt hoofdredacteur Vivianne Viguurs. "Ze kunnen motiveren, je een hart onder de riem steken en hoop geven. 'De mens en zijn verhaal' is een centraal thema in onze zorg- én communicatiestrategie. Ons magazine valt twee keer per jaar op de deurmat bij het huis-aan-huis blad. Een online platform kun je 24/7 raadplegen op het moment dat het jou uitkomt. We verwachten er nog meer mensen mee te bereiken."

Vallen en weer opstaan

Op het platform 'Vallen en weer opstaan' zijn ervaringsverhalen van mensen met psychische kwetsbaarheid te lezen. Zij vertellen er openhartig over, blikken terug op de weg naar herstel die ze veerkrachtig hebben afgelegd en kijken vooruit naar de toekomst vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Stuk voor stuk zijn zij een inspiratie door hun tomeloze kracht en motiveren hun verhalen anderen om ook te werken aan herstel. Bekende Nederlanders nemen plaats op 'onze sofa' en vertellen openhartig over hun ervaringen met psychische kwetsbaarheden. Zo vertelt Merlijn Kamerling, zoon van acteur Antonie Kamerling die tien jaar geleden uit het leven stapte, over de afgelopen jaren en de gevolgen van de keuze van zijn vader op zijn leven.

Daarnaast worden er pakkende achtergrondartikelen gedeeld op het platform, die meer inzicht geven in bijvoorbeeld verschillende behandelingen en waarin zorgexperts van GGZ Oost Brabant vertellen over nieuwe zorginitiatieven. Op de pagina Media & Tips werpen we een blik op onder andere inspirerende boeken, documentaires en apps, waarin mentale gezondheid centraal staat. Daarnaast vind je er podcasts en vlogs van familie-ervaringsdeskundige Antje. Mensen die hun verhaal willen delen, kunnen dat bij de redactie kenbaar maken.

Nieuw Link Magazine over Kind&Jeugd GGZ

Naast het platform 'Vallen en weer opstaan' brengt GGZ Oost Brabant meerdere malen per jaar het e-tijdschrift Link uit, gericht op het doorbreken van taboes rondom mentale kwetsbaarheden. De voorjaars Link 2021 komt tegelijkertijd uit met de lancering van het platform en staat in het teken van Kind & Jeugd ggz. Veel jongeren geven aan het zwaar te hebben in deze onzekere tijden. Meer dan de helft vindt de stap naar het vragen van professionele hulp lastig. In deze special vertellen drie, veerkrachtige jongeren openhartig over hun psychische kwetsbaarheden, hoe zij hebben gewerkt aan hun herstel en werpen ze een blik op de toekomst. Daarnaast geeft psychomotorisch therapeut Joost van den Biggelaar tips aan jongeren om hun mentale gezondheid te versterken in deze coronatijden. Ook vertellen de zorgprofessionals van het Depressie Expertisecentrum Jeugd over het werk dat ze doen. Dagelijks zetten zij zich in voor jongeren die last hebben van hardnekkige sombere gevoelens, depressies of suïcidale gedachten. Voor hun werk kregen zij in december het TOPGGz-keurmerk toegekend.


De Link wordt HAH verspreid in de regio en is te lezen via  www.vallenenweeropstaan.nl. Een gedrukt exemplaar is om te vragen bij de receptie of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. je NAW-gegevens. 

Plaats reactie