Dorpsnieuws

210214 rva carnaval24Het kon op carnavalszondag bijna niemand zijn ontgaan. Prinses Heidi kwam met veel muziek door het dorp en bracht er de nodige gezelligheid. Natuurlijk deed ze dat niet zomaar.

Onder de letterlijke en figuurlijke rook van de Jan Habrakenstraat begon prinses Heidi haar tocht.

Hier had ‘de straat’ zich ingeschreven voor de ‘Tuin op Zunne Kop’; het alternatief voor de optocht. ’Met zijn allen iets doen is kei leuk!’.
Nu de skivakantie geen optie is, was hier een prima alternatief opgezet en kon men van een kleine helling afglijden. ‘Dichterbij kan je het wintersportgevoel niet krijgen.’

In de Heilarensestraat waren de fietsen op zijn kop gezet. ‘Een jaar geen carnaval, dat kan niet. Dat moet gevierd worden.’ en dus was daar ook creatief gedacht en zat de sfeer er snel in.

Tijdens haar reis kwam prinses Heidi ook in de Pater van den Elsenstraat, waar de dansmariekes lieten zien wat ze in het afgelopen jaar hadden geleerd. Aan het voetenwerk en de conditie van de dansmariekes te zien was er weer veel geoefend.

Meer foto's.

Via een livestream van SnevelbokkenFM konden mensen thuis de activiteiten volgen. De uitzending was vanaf 11:11 tot 17:11 gepland. In een interview ging het over het nieuws dat een paar meiden van de dansmariekes zouden stoppen en dat ze op zoek waren naar nieuwe leden. Binnen tien minuten werd er al geroepen: ‘De eerste aanmeldingen komen al binnen!’.

Ook bij Cunera was hard gewerkt aan de versiering van de tuin. Prinses Heidi bleef buiten, maar ook binnen werd door het personeel een korte polonaise uitgevoerd. Een klein feestje.
‘Um van binnen een bietje werrum te worre’, werd buiten een ‘Snevelbokkenbitter’ uitgedeeld. En was er tot slot nog ruimte voor een kort interview met ‘Hart van Nederland’, waarna de groep weer verder op pad ging.

Jong en Oud was gehuisvest in de tuin in de Abdijstraat, bij de Heilarensestraat. Ook daar was buiten de kachel warm en hingen bijvoorbeeld pruiken als versiering in de bomen.
In de Willebrordstraat en de Anton Derkinderenstraat liet men ook weten dat carnaval gewoon door kon gaan. Er was geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. De allerkleinsten werden er ook mee naar buiten gebracht om te zien wat er gebeurde.
Het roze en paars van de Kornuiten viel binnen het dorp ook op. Bij verschillende tuinen staken de benen (soms al enkele dagen voor carnaval) omhoog.

Om half vijf was de prijsuitreiking van de ‘Tuin op Zunne Kop’ via de livestream te zien. Er kon van alle deelnemers er maar één de eerste zijn en kreeg daarvoor een mooie bokaal, maar de daarop volgende negen inschrijvingen ontvingen allemaal de ‘tweede prijs’ in de vorm van een pretpakket. De bekendmaking was buiten, want: ‘Let op de anderhalve meter’.

Samen met de buurt iets opzetten en het in de voortuin gezellig maken. Het leek een alternatieve ‘burendag’.
Veel tuinen waren versierd met de blauw-gele slingers. Sommige ook met ballonnen van dezelfde kleur. Net zoals de blauw-gele vlag, die bij veel huizen niet ontbrak.
De -soms verklede- wandelaars hebben vandaag in het dorp kunnen genieten van de versierde voortuinen. Al was er geen optocht, er was in het hele dorp genoeg te zien.

 Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie