Dorpsnieuws

mensenbiebHoe is het om in de gevangenis te zitten? En wat als je als jong kind een hersenbeschadiging oploopt? De Bibliotheek organiseert dinsdag 13 april en donderdag 15 april een online Mensenbieb. Hierbij mogen bezoekers via Zoom één op één in gesprek met een persoon met een bijzonder verhaal.

Vooroordelen wegnemen

De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel spreekt. Zo doen aan deze Mensenbieb bijvoorbeeld een eenzame jongere, een vluchteling, een transman (transgender), een blinde en een oud-gevangene mee. Door met hen te praten, kijk je anders tegen hun situatie aan. Zo kan de Mensenbieb helpen om vooroordelen weg te nemen.

Leen een levend boek

De Mensenbieb op dinsdag 13 april is van 10.00 tot 12.00 uur. Op donderdag 15 april gaat het om 19.30 tot 21.30 uur. Een gesprek met een levend boek duurt maximaal twintig minuten. Je mag je voor zoveel gesprekken inschrijven als je wil. Deelname is gratis. Alle informatie over deze Mensenbieb en hoe aanmelden gaat, is te vinden op onze website www.bibliotheekbernheze.nl

Deze Mensenbieb is een samenwerking tussen de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, de landelijke Mensenbieb en Europe Direct Eindhoven.

Plaats reactie