Dorpsnieuws

191002 EM zwerfboekendag 2Op zaterdag 5 juni 2021 is er bij veel Minibiebs in Nederland iets leuks te doen. Mijn Minibieb op Meerstraat 9 in Heeswijk-Dinther, zal die dag volop gevuld zijn met nieuwe, leuke kinderboeken zodat er volop keus is. De boeken hoeven niet terug gebracht worden en ruilen mag, maar hoeft niet. Het is de bedoeling dat de boeken gaan zwerven naar vriendjes, vriendinnetjes, sportmaatjes, buurkinderen, neefjes en nichtjes, noem maar op.

Een aantal boeken zijn al voorzien van een code, maar de kinderen kunnen ook zelf hun gekozen boek van een code voorzien, die ze invoeren op www.kinderzwerfboek.nl. Zo kunnen ze de zwerftocht van hun boek volgen!

Klik hier voor foto's.

Verder kunnen kinderen een boekenlegger maken, een poster van een kinderboek uitzoeken en ligt er uiteraard iets lekkers in de kast klaar! Dit alles kan samen met het uitgezochte boek, meegenomen worden in een “Schatkist-tas”. Vanuit deze minibieb, bij mijn remedial-teaching praktijk “de Schatkist”, kun je ook op zoek naar “de schat” d.m.v. geocaching, lekker avontuurlijk! En mocht je meer in sprookjes geloven, dan kun je op zoek gaan naar onze kabouters die mijn dochter en ik een plekje hebben gegeven in de dier- en tuinweide op Meerstraat 45. Foto’s van de gevonden kabouters kun je appen naar 06 36046932, degene die de meeste kabouters vindt, ontvangt een leuke prijs!

Kom jij lekker snuffelen?

Plaats reactie