Dorpsnieuws

Oscan AsiolLaat je op zaterdag 28 en zondag 29 augustus langs rivier de Aa, tussen het oude Raadhuis in Veghel en Kasteel Heeswijk, weer verrassen tijdens festival Het VerhAal. We zijn blij dat het event dit jaar doorgaat met nóg meer literatuur, theater, fotografie, muziek, dans, beeldende kunst en veel meer. En dat helemaal gratis!

canta libre De verbindende kracht van woorden…

Deze vierde editie staat met het thema UITGESPROKEN in het teken van diversiteit, gelijke kansen en inclusie. We bieden stof tot nadenken en maken ruimte voor verdieping en verbinding door middel van taal en kunst. Net als in 2019 hebben we een programma op de zaterdagavond. Het wordt een feestelijke aftrap met de officiële opening, de presentatie van de gemeentedichters van Meierijstad en van Bernheze én swingende muziek van de bands Kuijs en Caramba met Joris Linssen.

fietsen langs de AaNiet 6 maar 10 kilometer vertier

Nieuw is de uitbreiding van de route richting Kasteel Heeswijk. Het VerhAal speelt zich daardoor nu af over een route van 10 km langs de Aa. Dus nóg meer podia en nóg meer trekpleisters om even op adem te komen met een hapje en een drankje en een mooi optreden. Kies voor het startpunt bij Kasteel Heeswijk of bij de Bibliotheek in Veghel. Ga te voet, met de fiets of per (fluister)boot. En luister onderweg o.a. naar het VerhAal van Peter Faber, Ine Willems, Miriam Storck, Casper Hoenderdos, Ellen van Geel, Alex Roeka en René Hildesheim. Op verschillende plaatsen kan je met de pendeldienst terug naar jouw startpunt of verder naar een volgende locatie.

Meld je aan als performer, stadsbuzzer of vrijwilliger

We zijn al een heel eind. Maar er kan altijd meer bij. Ben je uitgesproken en durf je je uit te spreken? Ervaar je de verbindende kracht van woorden en kan je dit verwoorden of verbeelden in poëzie, spoken word, muziek, fotografie, film, theater, dans en (beeldende) kunst? Dan zijn we op zoek naar jou. We hebben nog plaatsen voor verschillende performers langs de route. Óf meld je aan als onze stadsbuzzer! Dan treed je op in de bus die pendelt tussen de verschillende podia.

Maar er is meer… We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers die ons mee willen helpen als sjouwer, bouwer, logistiek talent, koerier, opruimer of artiestenbegeleider. Meld je snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mis het niet

Noteer Het VerhAal in de agenda op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021. De organisatie is in handen van de Bernhezer Kunstkring, De Compagnie Veghel, De Bibliotheken van Meierijstad en Bernheze, De Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk. Het hele programma op de route is gratis toegankelijk, dankzij diverse fondsen en sponsoren. Ga voor meer informatie naar www.hetverhaal.nu.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda