Dorpsnieuws

AvesteynOp een regenachtige zondag middag was het tijd voor de tweede competitiewedstrijd in Waalre. Stipt om half 3 werd er gefloten voor de wedstrijd DVS-Avesteyn. Avesteyn begon met het betere van het spel, maar profiteerde niet van de foutjes in de opbouw van DVS. Halverwege de eerste helft was het toch Avesteyn dat op voorsprong kwam.

Stan Bosch gaf een goede crossbal richting Dries Heerkens die de bal over de uitkomende keeper heen schoot, 0-1 Avesteyn.

Hierna waren er nog wat kleine kansjes voor Avesteyn, maar 0-1 was de ruststand. Na de rust vergat Avesteyn de voorsprong te vergroten waardoor DVS in een resultaat bleef geloven. DVS kwam wat beter in de wedstrijd en scoorde ook, het was een afvallende bal die via een been van Avesteyn in het doel belandde, 1-1.

Nu was het Avesteyn wat weer moest aanzetten om toch de 3 punten mee terug naar Dinther te nemen. In de laatste 10 minuten kwam dan ook de verdiende 1-2 voor Avesteyn. Het was Dries Heerkens die na hard werken door de verdediging brak en de bal langs de keeper schoot. Het werd nog even spannend maar Glenn Buermans was alert, en Avesteyn trok de overwinning over de streep. Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd, en wel bij Tivoli.