Dorpsnieuws

Logo De WojstapHeemkundekring De Wojstap verzamelt al enige tijd, onder deskundige en bezielende leiding van René van den Broek, historisch filmmateriaal over Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Door middel van digitalisering worden deze films veilig gesteld zodat zij in de toekomst bewaard zullen blijven.


Door middel van montage van verschillende filmpjes, door er bijvoorbeeld muziek onder te zetten en de film indien nodig van uitleg te voorzien (bijv. voice over, ondertiteling en interviews toevoegen) maakt René leuke films die vertellen hoe onze dorpen er in het verleden uitzagen en wat er zoal te doen was.

OPROEP!
Indien u beschikt over bekende historische 8 mm films, vragen wij u die aan ons uit te lenen. Ze worden dan gedigitaliseerd en toegevoegd aan de verzameling van De Wojstap. U krijgt daarna uw oorspronkelijke film weer terug en u krijgt gratis een digitale versie.
De gefilmde onderwerpen moeten wel interessant zijn voor derden. Zo willen wij niet elke privébruiloft of doop bewaren. We zijn op zoek naar algemene onderwerpen zoals Carnaval, sportmanifestaties, zwemvierdaagse, kindervakantieweek, straten, gebouwen, toneel, optochten, etc. En mocht u beschikken over ander interessant beeldmateriaal (foto’s, video), dan houden wij ons aanbevolen.
Als u ons kunt helpen verzoeken wij u te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar de Heemkamer te komen op een woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

www.dewojstap.nl

Plaats reactie