Dorpsnieuws

Kinderlintjes BernhezeDe allereerste SP Kinderlintjes in Bernheze zijn in aantocht en het evenement begint te leven! Vanuit uiteenlopende en soms verrassende hoeken zijn aanmeldingen gekomen om kinderen eens in het zonnetje te zetten voor bijzondere daden. Dat gaat op 20 november gebeuren op een prachtige plek: Kasteel Heeswijk.

De organiserende SP Bernheze is erg blij met de samenwerking met het kasteel.

,,Het is een fantastische plek om de kinderen te ontvangen. Zo'n kasteel heeft iets koninklijks'', zegt Mandy Jansen. ,,De uitreiking is aan het begin van de avond. Het is dan al wat donker en ik zie al helemaal voor me hoe kinderen dan zo'n bijna magisch kasteel binnenlopen.''  

De uitreiking is op zaterdag 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind. De SP Kinderlintjes zijn bedoeld om kinderen te onderscheiden voor iets goeds dat zij gedaan hebben. In Oss gebeurt dit al langer, in Bernheze is dit jaar voor het eerst en geldt het voor alle kinderen uit alle kernen van Bernheze. 

Een 'heel mooi aantal' aanmeldingen is al binnengekomen sinds de aankondiging, zo laat de SP doorschemeren. Precieze info geeft de organisatie niet. Want aanmelden kan nog even, tot uiterlijk maandag 1 november. Bovendien moet een onafhankelijke jury elke aanmelding nog gaan beoordelen.

In deze jury zitten dit jaar vijf betrokken inwoners van Bernheze. Zij allen hebben enthousiast 'ja' gezegd tegen de functie. Het zijn Kenny van Weeghel, atleet en als rolstoelracer winnaar van paralympische medailles, Petra van Teeffelen, voorzitter van Samenloop voor Hoop Heesch en uitgeroepen tot Beste Bernhezer 2017, Matthijs van Lierop, reporter van D-tv, Thomas van Nistelrooij, gymleraar en scoutingleider, en Mandy Verhoeven, voorzitter van muziekvereniging Servaes.

Met vriendelijke groeten,

Mandy Jansen

SP Bernheze
Plaats reactie