Dorpsnieuws

Wildplukwandeling 1Wandel op zondag 28 november je eigen lunch bij elkaar!
Onder leiding van doorgewinterde wildplukgids, Geertje Jansen van Wandeloogst, ga je op pad om je eigen lunch te verzamelen. En dat doen we door gewoon te plukken uit de wilde natuur. 

Wildplukwandeling 2Lydia Fraaije (IVN): “Weer of geen weer, we gaan al wandelend ervaren wat de natuur ons allemaal te bieden heeft. Deze eerste keer vertrekken we om 10 uur vanaf het voedselbos Schrikkelbos in Heesch. Nu hoor ik je denken dat we daar dan gaan wandelen, maar dat is niet zo. Nee, we gaan echt de natuur in om ons eten te zoeken en naar verhalen te luisteren met een wandeling van circa 2 kilometer. Natuurlijk kan je tijdens de geheel verzorgde lunchproeverij ook een rondleiding krijgen door het voedselbos. En let op, er kunnen maar maximaal 20 wandelaars mee. Dus snel boeken!”
De coöperatie Aa-land en IVN Bernheze organiseren samen deze wildplukwandeling. Hiermee versterken ze elkaars doelstellingen en worden Natuur en Voedsel dichter bij elkaar gebracht. 
Casper Hoenderdos: “Coöperatie Aa-land bestaat nu al zo’n 10 jaar. In het kader van project 'Beekdal Aa: Samen Sterk” zijn enkele recreatieve ondernemers in het groen bij elkaar gekomen. Zij hadden de wens om de regio recreatief op de kaart te zetten en de verkoop van streekproducten te stimuleren. Zo tellen we nu 30 leden. Een kleurrijk gezelschap met verrassende locaties die vanuit verschillende invalshoeken met elkaar samenwerken, met het credo ‘als je het alleen niet kan, moet je het samen doen’. 

Joost Willems IVN): “Kun je madeliefjes eten? Prikt verse brandnetel op je tong? Wat is een lekkere wilde snack? Hoe smaakt een paardenbloem? Dat zijn allemaal dingen die we deze ochtend gaan ontdekken. Dit en de samenwerking met Aa-land past enorm goed wat wij als IVN beogen; leren van de natuur.” 

Marian Langens heeft ons voor deze eerste editie uitgenodigd in . Daar krijgen we een warme ontvangst met koffie en thee en onder het genot van een zelf ge-wandel-oogste lunch krijgen we een inspirerend inzicht in het beheren van een voedselbos.
Wanneer: Zondag 28 november
Tijd: 10 - 14u
Locatie: Voedselbos, Schrikkelvenstraat 5, 5384 SR Heesch
Kosten: € 25.- per persoon* kinderen tot 12 jaar zijn gratis

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Aanmelden: https://schrikkelbos.nl/events/wildplukwandeling/

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda