Dorpsnieuws

Alzheimer in de regioOp dinsdag 16 november bent u weer van harte welkom in het Alzheimer Café In Het Klooster aan de Deken van Miertstraat in Veghel. Het thema deze avond is: "Mensen met dementie aan het woord"  Hoe is het om de diagnose te horen, wat ging eraan vooraf, hoe moet je verder? Een gespreksleider gaat in gesprek met mensen met de diagnose dementie.

  

Je toekomst ziet er definitief anders uit, ook voor de mensen in je omgeving. Je wereld staat totaal op zijn kop. Periodes van onzekerheid worden afgewisseld met periodes van het is niet waar, boosheid en verdriet. Mensen met dementie vertellen openhartig hoe dit proces bij hen verlopen is en hoe het hen lukte na verloop van tijd de draad van het leven weer op te pakken.  

'Aandacht hebben voor de dingen die goed gaan en blijven genieten van het leven', wordt genoemd als de sleutel. Voor de bezoekers is er gelegenheid om te reageren en hun ervaringen te delen. Zij krijgen ook tips over mogelijkheden voor hulp en ondersteuning en er zijn professionals aanwezig, waar mensen terecht kunnen met vragen— 

 Het Café heeft vrij entree, zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.         

In navolging van de RIVM regels houden we 1,5 meter afstand en dragen we een mondmasker bij verplaatsing binnen het Alzheimer café.  

Aanmelden voor deelname is noodzakelijk, dit kan door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar ONS welzijn: 088-3742525. 

Het Alzheimer Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn mensen met dementie en/of hun naasten uit Uden, Meierijstad en omliggende dorpen van harte welkom.

Plaats reactie