Dorpsnieuws

docus de dasDe afgelopen weken hebben ruim 12.000 inwoners uit de regio Oss-Bernheze gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 658 doelen en projecten waaruit men kon kiezen. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning. Na het tellen van alle stemmen bleek Stichting Alzheimer Noordoost-Brabant als grote winnaar uit de bus te komen.

Zij ontvangen 3.362 euro vanuit Rabo ClubSupport voor het realiseren hun doel ‘Aanschaf van een dementiebril’.

Maar er waren veel meer winaars. Zo ontving Stichting Jeugdvakantiewerk Schaijk een bijdrage waarmee zij het 50-jarig jubileum van het Moeschakamp nog grootser kunnen vieren en kan de Osse Zwem- en Poloclub Arethusa hun doel ‘Iedereen zelf-redzaam in het water!’ verder realiseren. Het totale overzicht is te bekijken op Rabobank.nl/Clubsupport .

Actief verenigingslid zorgt voor betrokken buurt                                                                                               “Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Peter de Bruin, Directeur coöperatieve Rabobank van Rabobank Oss-Bernheze. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.” Rabo ClubSupport Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën.

Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk opgegeven, dat zijn er meer dan in 2020. In de regio Oss-Bernheze hebben 658 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging. Vorige week zijn de resultaten bekendgemaakt en werden alle verenigingen verrast met een persoonlijke mail met de uitslag. Meer informatie vind je op https://www.Rabobank.nl/clubsupport  

Plaats reactie