Dorpsnieuws


GGD logoMensen die zijn geboren in 1950 of eerder, kunnen nu online een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.Ben je geboren in 1950 of eerder en wil je alvast een afspraak maken voordat je de brief van het RIVM binnen hebt?

Dat kan. Plan online je afspraak met DigiD via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Wil je de afspraak liever telefonisch inplannen? Wacht dan tot je de uitnodiging van het RIVM hebt ontvangen.

Partner mee?

Als jouw partner mee wil komen voor een boostervaccinatie maak dan de afspraak telefonisch en geef aan dat je samen wilt komen. Ook moet de partner bij het maken van de telefonische afspraak aanwezig zijn om toestemming te geven. Jouw partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor jouw partner geldt, net als voor jezelf, dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie of een positieve testuitslag van één van de GGD’en een half jaar geleden moet zijn.

Jongere leeftijdsgroepen

Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je niet in de leeftijdsgroep valt (geboren in 1945 of eerder). GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Als je ongeldig een afspraak maakt, krijg je vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of je komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Plaats reactie