Dorpsnieuws

stemwijzer1Vanaf vrijdag 25 februari kunnen inwoners van de gemeente Bernheze de stemwijzer doen. Via  www.mijnstem.nl/bernheze kunnen zij ontdekken welke standpunten aansluiten bij hen. Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraads-verkiezingen. Het moment waarop jij als inwoner van de gemeente Bernheze invloed kunt uitoefenen op wat er gaat gebeuren in jouw leefomgeving.

“Wij vinden het belangrijk om als gemeente onze inwoners te faciliteren, en zich te kunnen verdiepen rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom is de stemwijzer in het leven geroepen”, aldus de gemeente.

In de stemwijzer staan stellingen over onderwerpen die leven binnen de gemeente. Denk hierbij aan de plaatsing van windmolens, voorrang bieden aan inwoners van Bernheze op de woningmarkt of de zelfstandigheid van de gemeente zelf. Per stelling kunt u zien welk standpunt de politieke partijen hebben over dit onderwerp. Je krijgt dus niet alleen een stemadvies, je kunt dus ook de standpunten van de politieke partijen vergelijken met jouw mening.

Dus ga vanaf vrijdag 25 februari 12.00 uur naar www.mijnstem.nl/bernheze   en bekijk welke standpunten aansluiten bij uw mening. En vergeet niet te stemmen op 14, 15 of 16 maart.

Plaats reactie