Dorpsnieuws

Rien van HimbergenOp vrijdag 11 maart 2022 organiseert Ontmoetingstuin Servaes met medewerking van IVN Bernheze een lezing over monitoring in de natuur. Dit betreft het vastleggen van data uit de enorme biodiversiteit en gaat vergezeld van prachtige beelden.

De heer Rien van Himbergen verzorgt deze interessante lezing.
Rien is medeoprichter van de Natuur- en Milieuvereniging Berlicum/Middelrode. Jarenlang heeft hij voor de natuurbeschermingsorganisatie RAVON gemonitord, o.a. de heikikkers in de Moerputten en de reptielen op de Veluwe. Momenteel is hij vrijwilliger bij RAVON en lid van het Brabo Amfibiëen Team. Door zijn interesse is hij ook reptielen en amfibieën gaan fotograferen in het buitenland. Hij probeert zijn kennis en vele jaren veldervaring over te brengen op jonge, enthousiaste mensen.
Monitoring is belangrijk werk. Uit de resultaten kunnen de betreffende instanties, zoals gemeenten en Waterschap, vaak direct veranderingen of aanwijzingen zien om in actie te komen.
In deze lezing zal Rien zich toespitsen op de natuur en biodiversiteit rond Servaes in Heeswijk-Dinther. Daarnaast ook op alle voorkomende amfibiëen in Noord-Brabant en reptielen op Engelenstede, een 80 ha groot natuur- en recreatiegebied ten zuidwesten van Vinkel.

Deze gratis toegankelijke lezing vindt plaats op vrijdag 11 maart in Cultureel Centrum Servaes, Raadhuisplein 24 te Heeswijk-Dinther. Aanvang: 20.00 uur.
Aanmelden is niet nodig.

Plaats reactie