Dorpsnieuws

WeiDinsdag 19 april biedt het Alzheimer Café geïnteresseerden uit de regio Uden-Veghel de mogelijkheid de documentaire Wei te komen zien. Documentairemaker Ruud Lenssen is in het Café aanwezig en zal na de vertoning ingaan op vragen en ervaringen uit het publiek. 

--Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie-en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.Moeder Ria ziet Jac's achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij— 

Het café is deze maand in de Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden.  

Entree is vrij, zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.  

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Het café is wisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel. Op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. 

Voor meer informatie kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen via ONS welzijn: 088-3742525. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda